Peis og ildsted

Vi oppfyller drømmen om peiskos

Drømmer du om å samle familien foran peisen med hver sin kopp kakao? Eller om en varmere leilighet? Det perfekte stedet å henge julestrømpen? Eller drømmer du om å bytte ut den gamle peisen? Det er mange gode grunner til å ønske seg et ildsted i huset, og Ålgård Mur & Flis hjelper deg selvsagt med å oppfylle drømmen.

Andre tjenester

  • Peis
  • Kakkelovn
  • Peisovn
  • Vedovn
Peis | Flislegging | Ålgård mur og flis

Vi monterer, river eller rehabiliterer ildstedet ditt

Vi monterer, river, murer eller rehabiliterer ildstedet ditt – alt etter dine behov og ønsker. Vi har kompetanse som gjør at vi både kan rehabilitere eller rive eksisterende skorstein, montere nytt ildsted, montere stålpiper og tilhørende murerarbeid. Vi er stolte av å samarbeide med partnere som Schiedel slik at du kan velge mellom et bredt utvalg av piper, peiser og ildsteder til ditt hjem. Vi i Ålgård Mur & Flis tar selvsagt hånd om både levering og montering av peis. Som en tilleggstjeneste kan vi også ta med den gamle peisovnen og levere den til gjenvinning.

Vi hjelper deg med planlegging, slik at du får akkurat det resultatet du ønsker deg. Et ildsted er også et møbel. Vi synes et fint ildsted er en viktig brikke i hjemmet, som gir god varme og bringer naturen inn i boligen.

Peis, peisovn, vedovn og kakkelovn

Fellesbenevnelsen er ildsted, men mange bruker ordene litt om en annen. Her har du en forklaring.

Peisovn er det mange tenker på som et “vanlig” ildsted. En peisovn er gjerne i stål eller støpejern, har glassdør og ofte flere glassflater. Her ser du at alt er i fyr og flamme.

Peis er bygget inn med mur eller betong. Det er en gjerne en dør av glass der det før var vanlig med gitter. Se for deg der julenissen kommer ned. Her er det mange moderne varianter med innebygde hyller eller plass til ved.

Vedovn er av den gammeldagse typen, gjerne i sort eller mørk støpejern. Døren er også i støpejern så du ser ikke flammene. Her er det ofte kokeplater på toppen.

Kakkelovn er et fjerde alternativ når du trenger et nytt ildsted. Kakkelovner er ofte høye og smale, gjerne formet som en sylinder dekket med fliser. Ovnen har et kakkelsystem der røyken langsomt beveger seg opp mot pipa noe som skaper varmelagring som igjen fører til at kakkelovn holdes varm lenge! Kakkelovner er både dekorative og uten tvil en god og langvarig varmekilde.

Peis i stue
Arbeid på peis

Finn det riktige ildstedet til ditt hjem

Peisovn, peis, innebygd eller frittstående? Det er ikke alltid enkelt å vite hvilket ildsted som passer best til dine behov og rommet du skal ha den i. Vi har bred fagkunnskap og erfaring som kommer godt med i planleggingen av nytt ildsted, og vi kommer gjerne ut på en gratis befaring hos deg eller veileder deg over telefon, Det er stor forskjell på planleggingsfasen avhengig av om peisen er der mest for kos eller om den skal fungere som primær kilde til varme. Når et nytt ildsted skal monteres bør man tenke på plassering, størrelse og utforming, og her er vi selvsagt behjelpelige.

Invester i kos

Ildstedet har vært et naturlig samlingspunkt for oss mennesker siden tidenes morgen, og vi forbinder levende flammer med kos og hygge. Visste du at vi faktisk får lavere blodtrykk av peiskos? Men det finnes selvsagt også flere praktiske grunner til at et ildsted i hus er en god investering. I perioder med høye strømpriser eller dersom du skulle være så uheldig å miste strømmen er et ildsted en stor trygghet i hverdagen for mange familier.

Woman enjoy great view on mountains while sitting near fireplace at modern living room at sunset . Concept of rest in houses or cabins on nature. Solitude in nature and escape from everyday life