FAQ

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål om bad

Hvor mye koster det å pusse opp bad?

Totalrenovering av bad koster vesentlig mer enn å bare fornye fliser og baderomsinnredning. Størrelsen og alderen på badet ditt er også avgjørende for hvor mye det vil koste. Vi samarbeider blant annet med rørleggere og elektrikere og kan gi deg et totaltilbud på oppussingsprosjektet ditt.

Ta kontakt for å få et pristilbud på ditt bad. Vi kan også komme på befaring.

Oppussing av bad er en stor investering for de fleste. Da er det viktig at jobben gjøres skikkelig. Vi har lang erfaring med oppussing av bad og bruker utelukkende produkter at høy kvalitet. Vi gjør en grundig jobb og sikrer at ditt bad lever opp til dagens standarder. Vi samarbeider med en rekke leverandører og kan dermed tilby deg et stort utvalg av kvalitetsprodukter.

Hvor lang tid tar det å pusse opp bad?

Du må beregne 2-3 uker til oppussing av bad. Tiden kan selvsagt variere, men de fleste har et nytt bad på tre uker. For å sikre en rask og effektiv prosess samarbeider vi med elektrikere, rørleggere og andre håndverkere. Da unngår både vi og kunden unødvendig venting. Vi legger opp en dagsplan som gir deg oversikt over hva som blir gjort på badet ditt hver dag. Da kan du selv følge med på prosessen.

Dersom du kun skal legge nye fliser tar det omtrent én uke, litt avhengig av størrelsen på badet og hvilke fliser du velger.

Hva kan man gjøre selv ved oppussing av bad?

Vi anbefaler alltid å bruke fagfolk. Du får dokumentasjon på at badet er pusset opp av faglært og i henhold til dagens standarder. Da blir alt gjort etter boken og forsikringer og garantier er i orden. Dersom du bruker ufaglært kan du risikere at forsikringen ikke dekker eventuelle skader. Det kan fort bli dyrt!

Du kan rive badet selv som en del av oppussingen. Kontakt oss før du går i gang med rivingen for å avtale tidspunkt vi kan starte arbeidet med badet.

Hvor mye koster flislegging av bad?

Prisen på flisen og størrelsen på badet ditt påvirker totalprisen. Vi leverer og monterer fliser av høy kvalitet fra blant annet Modena, Flisekompaniet og Proff Flis.

Dersom du kun skal legge nye fliser tar det omtrent én uke, litt avhengig av størrelsen på badet og hvilke fliser du velger

Hva slags tak på bad?

På badet må du ha et tak som tåler et fuktig klima. Du må bruke våtromsmaling dersom du skal male taket på baderommet ditt.

Hvordan bygge bad?

Første steg er å ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring i bransjen og deler gjerne tips og råd. Vi vet hva som er praktisk og kommer gjerne med råd om hvor vask, do og dusj bør plasseres.

Vi har samarbeidsavtaler med en rekke håndverkere og kan derfor gi deg en totalpris på hvor mye det vil koste å bygge badet ditt.

Spørsmål om flislegging

Når kan man slå på varmekabler etter flislegging?

Etter 14 dager kan du skru på varmekablene. Begynn med lav varme og øk temperaturen gradvis. Grunnen til at det anbefales å vente to ukers tid er for å sikre at underlaget er herdet.

Hvor lenge skal primer tørke før flislegging?

Primeren må være overflatetørr. Les bruksanvisningen for å se anbefalt tørketid på den primeren du har valgt. Tørketiden kan variere, men en hovedregel er at det ikke må gå mer enn ett døgn før flisene legges. Du kan ikke legge fliser før primeren er overflatetørr. Det er viktig å legge primeren jevnt for å unngå at noen områder bruker lengre tid på å tørke.

Spørsmål om ovn/peis

Hvordan fyre i peis?

Nok luft er nøkkelordet. Ha gjerne peisdøren på gløtt de første 5-10 minuttene. Når du ser at det brenner godt kan du lukke døren, men påse at ventilene er åpne.

  1. Bruk tørre vedkubber i bunn
  2. Legg tynn opptenningsved og tennbriketter/ opptenningsposer over
  3. Tenn på og la peisdøra stå på gløtt noen minutter mens du følger med på flammene
  4. Legg på nye vedkubber før flammene dør helt ut

Det er viktig å starte med bare noen få vedkubber. Hvor mange vil avhenge av størrelsen på peisen din. Dersom kjøkkenviften eller andre avtrekksvifter i huset er på, kan dette føre til at peisen ikke får nok luft. Prøv å åpne et vindu eller en ytterdør så skal du se at flammene i peisen får mer krefter.

Du kan også søke opp peisen din eller produsenten for å finne flere tips og råd for akkurat din peis.

Hvordan se om ovn er rentbrennende?

De fleste nye ovner er rentbrennende. Dette kan være vanskelig å se. Les derfor produktbeskrivelsen for din ovn. Vi monterer for det meste rentbrennende ovner i dag. De gir mer varme og mindre utslipp.

Når kan man fyre i ovnen etter montering?

Du kan fyre med en gang dersom du har stålpipe. Har du derimot en murt pipe må du vente i to uker for å sikre at sementproduktene er tørket og herdet tilstrekkelig. Vi monterer for det meste stålpiper i dag og da kan du nyte ovnen din fra dag én.

Spørsmål om pipe

Hvordan pusse pipe?

Ålgård mur og flis pusser pipen for deg. Vi skiller mellom grovpuss og finpuss. Det er viktig at du bruker fagfolk til denne jobben.

Skal du pusse pipen?
Ta kontakt

Hvordan tette hull i pipe?

La fagfolk ta seg av tettingen for å sike et fint, og ikke minst brannsikkert resultat. En murmester kan i tillegg godkjenne pipen etter tettingen. Da får du dokumentasjon på at nødvendige forskrifter er fulgt og at pipen er godkjent. Når peisen fjernes, flyttes eller det skal monteres en ny peis er det behov for å tette hullet i pipa. Dersom du skal sette inn en ny peis kreves det gjerne et hull i en annen høyde.

Ta kontakt om det er noe du lurer på